Hjemmelavet varmepude af sok og ris
wellness

Hjemmelavet varmepude af sok og ris – alternativ varmepude

Hjemmelavet varmepude ud af en gammel sok/strømpe? Yes – det er super nemt og billigt at lave din egen varmepude ud af en gammel sok/strømpe og nogle ris. Og så er den langt mere effektiv og fleksibel end de dyre købte varmepuder, som ofte er “for store” og klodsede, og ikke passer til nakke/skuldre.

Den hjemmelavede varmepude er genial og super effektiv til:

  • Menstruationssmerter
  • Spændingshovedpine
  • Spændinger i nakke og skuldre
  • Muskelspændinger andre steder

Varmepuden holder på varmen længe, og er helt ufarlig, modsat de elektriske varmepuder.

Hjemmelavet varmepude til mikroovn

Du skal bruge:

  • En strømpe/sok – helst bomuld, da syntetiske stoffer ikke er egnede til at komme i micro ovnen.
  • Ris, hørfrø, hvedekerner, eller risengrøds-gryn – ca. 300-400 gram. Hørfrø er bedst til at holde på varmen, men lugter lidt ved opvarmning
Hjemmelavet varmepude af strømpe og ris eller hørfrø

Du fylder strømpen/sokken ca. halvt med ris/hørfrø eller lign., slår en knude på sokken/strømpen eller lukker strømpen/sokken med en elastik. Og så putter du bare sok/strømpe med ris ind i mikroovnen, for at blive varmet op.

Hvor lang tid det tager at varme “varmepuden” i mikroovnen afhænger af materialet, indholdet og effekten. Jeg plejer at give min ca. 1-2 minutter. Prøv dig lidt frem med tiden – start med 1 minut og se hvor varm den bliver, og øg derefter med 30 sekunders interval, hvis du ikke synes den er varm nok.

Min varmepude holder sig varm i ca. 20 minutter. Trænger jeg til mere varme, kan den sagtens klare at få 30 sek. i microoven, når den er blevet kølig, og så holder den sig varm 15-20 minutter mere.

Syet varmepude – kan sys i alle former

Hvis du har lidt mere tid og overskud, samt har kørekort til symaskine, så kan du også nemt sy en lille varmpude af bomuldsstof, og fylde den med ris/hørfrø eller lign. Fordelen ved at sy en varmepude er, at du kan forme den præcist som du ønsker: en aflang en til at dække begge skulder, eller nedenstående lille fine pink øjenpude/varmepude, som jeg varmer ca. 30 sekunder i mikroovnen, og lægger hen over mine øjne når jeg laver en liggende meditation eller afspænding. Det er så afstressende og virkelig beroligende.

Hjemmelavet varmepude af sok og ris

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *