Behandling Psykologi

Depression – 10 tips til at få det bedre på den naturlige måde

Depression er voldsom smertelig, invaliderende og belastende psykisk tilstand, som rammer ca. 8% af den voksne befolkning på et år! Der findes forskellige grader af depression: let, moderat og svær. Ofte vil man få tilbudt medicinsk behandling i form af antidepressive midler af lægen, ved moderat og svær depression. Men antidepressive midler har desværre mange bivirkninger, bl.a. kvalme, svimmelhed, hovedpine, nedsat sexlyst vægtøgning m.v., derfor er der mange der søger efter alternative og naturlige måder at reducere og bekæmpe depression på.

Denne artikel har netop fokus på at reducere depressive symptomer ved hjælp af naturlige tiltag.

Depression antidepressive midler

I denne artikel finder du 10 tips til hvad du selv kan gøre, for at få det bedre uden brug af antidepressive midler.

1. Psykoterapi mod depression

Uanset sværhedsgrad af depressionen er psykoterapi en vigtig del af behandlingen.

2. Lys og frisk luft

Mange mennesker har gavn af lys og frisk luft. 

3. Moderat motion

4. Omega 3 fedtsyrer

Kliniske undersøgelser viser at omega-3 fedtsyrer effektivt kan behandle depression. Indtagelse af omega-3 fedtsyrer gennem kosttilskud, der indeholder 1,5 til 2 g EPA om dagen, har vist sig at stimulere humørstigninger hos deprimerede patienter. Det er vigtigt at forholdet mellem de to fedtsyrer EPA og DHA er den rette: der skal minimum være 2-2,5 gange mere EPA end DHA.

De fødevarer der indeholder mest Omega-3 er:

  • Fede fisk som makrel, laks, sild, sardiner, ørred mm.
  • Gode vegetabilske kilder omfatter hørfrø, valnødder, rapsolie, mayonnaise mm.

Hvis du ikke spiser fisk hver dag, kan det være godt med et tilskud af fiskeolie. Læs her hvilken fiskeolie der er bedst i test. Jeg anbefaler Omega 3 fra Puori, som har det rette forhold.

4. Kostens betydning for depression

Der er ingen magisk kost, der kan behandle depression. Men det, du putter i din krop, kan have en reel og væsentlig indflydelse på, hvordan du har det. At spise en kost rig på magert kød, grøntsager og korn kan være et godt sted at starte. Prøv at begrænse stimulanser som koffein, kaffe og sodavand og depressiva som alkohol. Nogle mennesker føler sig også bedre og har mere energi, når de undgår sukker, konserveringsmidler og forarbejdede fødevarer. Hvis du har midlerne, så overvej at møde en læge eller en registreret diætist for at få vejledning.

Kilder:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2248201/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8729112/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *