chili sin carne chiligryde vegansk vegetarisk
opskrifter

Chili Sin Carne – lækker kødfri chiligryde

Denne Chiligryde uden kød (Chili sin carne) er uden tvivl den bedste Chili vi har smagt, og selv grøntsagsforskrækkede børn (og voksne) spiser den med stor glæde. Den er utrolig lækker, og indeholder masser af gode friske grøntsager, meget bedre end kød-versionen, og så er den billig og klimavenlig.

chili sin carne chiligryde

Chili sin Carne opskrift

Denne opskrift på Chili sin carne er nem og kan laves med mange forskellige grøntsager. Jeg synes den bliver bedst med løg, fennikel og squash. Men du kan sagtens bruge gulerødder, aubergine, bladselleri, peberfrugter m.v i stedet. Brug de grøntsags rester du har i køleskabet og vær med til at bekæmpe madspild 🙂

Retten egner sig godt til at fryse ned, så lav gerne dobbelt portion og frys ned i passende mængder, så har du nem og billig mad til travle dage.

Chili sin carne med fennikel

Arbejdstid: 30 min

Tid i alt: 1 time

Antal: 4-6 personer

Ingredienser

  • 1 fennikel, finthakket
  • 1 stor squash eller 2 små squash, groftrevet
  • 2 rødløg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk røget paprika
  • 1-2 friske chili afhængig af hvor stærk du vil have den (kan erstattes af tørret chilipulver)
  • 1 karton tomat passata eller 1-2 ds. hk. tomater
  • 800 gram blandede kogte bønner (f.eks sorte bønner, kidney bønner, lima bønner), svarer ca. til 3 dåser bønner
  • 1 tsk boullion
  • 50 gram mørk chokolade
  • Salt og peber
  • Evt. 1-2 dl vand
  • Økologisk ekstra jomfru olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

  • Sautér hakkede løg og hvidløg i 1 spsk. olivenolie i en stor, varm gryde, steg indtil løgene er bløde
  • Tilsæt finthakket fennikel og squash og steg videre i et par minutter
  • Tilsæt krydderier (spidskommen, kanel, koriander, paprika, chili) og steg i 1-2 minutter
  • Tilsæt tomat passata/hakkede tomater og bone broth/boullion. Læg låg på og lad det simre i ½-1 time
  • Tilsæt til sidst bønner og chokolade og varm det igennem i 10 minutter
  • Smag til med salt og peber og måske ekstra chili

Servér chilien med kogte quinoa eller ris, friske koriander og lime

Bon appetit 🙂

Tips

  • Du kan evt. erstatte boullionen med 1-2 bone broth, det gør smagen virkelig fyldig. Men så er den ikke vegansk/vegetarisk mere
  • Du kan bruge kikærter eller linser i stedet for bønner, det smager også godt

Spis bedre og Bon Appetit 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *