Blåbær muffins – keto og LCHF
Disse keto og low-carb blåbær muffins er utrolig lækre, og nemme at lave. Du kan bruge dem som morgenmad eller en eftermiddags snack når du er på farten.
Blåbær muffins opskrift
Denne opskrift på blåbær muffins er utrolig nem og velsmagende.
Disse muffins egner sig til at fryse ned, så lav gerne dobbelt portion og frys ned i passende mængder, så har du nem og lækker morgenmad til travle dage.
Blåbær muffins
Arbejdstid: 15 min
Tid i alt: 45 min
Antal: 10-12 stks
Ingredienser
- 100 gram blendede mandler
- 50 gram fedtreduceret mandelmel (kan erstattes af blendede mandler)
- 25 gram kokosfibermel (kan erstattes af blendede mandler)
- 4 M/L æg
- 2-3 tsk ægte kanel (ceylon kanel)
- 2-3 spsk stevia sukker
- 1,5-2 dl. mandelmælk/vand evt. lidt mere eller mindre afhængig af hvor meget fibermel du bruger (fibre suger væske)
- 1 spsk bagepulver
- lidt salt
- 2 spsk økologisk jomfru kokosolie
- 2 dl frosne blåbær (ca. 110 gram)
Fremgangsmåde
- Blend mandlerne med skal på til meget fint mel. Hæld over i en skål
- Hæld redtreduceret mandelmel, kokosfibermel, kanel, stevia sukker, bagepulver og salt i skålen og rør rundt
- Blend æggene til de er lysegule og luftige, tilsæt kokosolie og blend lidt mere. Tilsæt de blende æg/kokosolie til skålen med mel og krydderier. Rør rundt
- Tilsæt mandelmælk/vand – rør rundt. Dejen skal være en smule flydende.
- Tilsæt til sidst de frosne blåbær til dejen og rør godt rundt
- Hæld dejen i 10-12 muffinsforme. Muffinsformene skal kun være lidt over halv fyldte, da disse muffins hæver meget.
- Bag ved 180 grader i ca. 25 minutter
Bon appetit 🙂
Tips
- Brug af fedtreduceret mandelmel/kokosfibermel giver disse blåbær muffins et meget højere protein indhold samt fiber indhold end hvis du kun brugte blendede mandler. Til gengæld er der ofte lidt mere sukker i fedtreduceret mandelmel og kokosfibermel, end i blendede mandler. Så hvis du har problemer med blodsukker eller begyndende insulinresistens, så kan du sagtens droppe det fedtreducerede mandelmel samt kokosfibermelen. Husk blot at fiber suger væde. Så jo mere kokosfibermel/fedtreduceret mandelmel, jo mere væde (vand/mandelmælk) skal der i.
Bon Appetit 🙂