Kost og kræft anti cancer kost
Kost og kosttilskud Sundhed

Kræft og kost

Der er større sammenhæng mellem kræft og kost end de fleste er klar over. Den kost du spiser har stor betydning for, om du øger eller mindsker risikoen for at udvikle kræft.

Nogle fødevarer øger faktisk din risiko for kræft, mens andre har anti-cancer virkning, støtter din krop og styrker dit immunforsvar. Gennem en sund og varieret kost kan du mindske risikoen for en lang række kræftformer, samt øge din evne til at bekæmpe kræft og andre sygdomme.

Kost og kræft anti cancer kost

Anticancer livsstil

En del forskning viser, at en stor procentdel af kræfttilfælde og kræftrelaterede dødsfald er direkte forbundet med livsstil, såsom rygning, alkoholforbrug, usund kost og mangel på motion. At undgå rygning, begrænse alkohol og få regelmæssig motion er en god start på en anti-cancer livsstil. Men en sund og nærende kost er fundamentet for en sund og stærk krop, med et stærkt immunforsvar, som har de bedste chancer for at beskytte dig mod alvorlig sygdom og hjælpe dig til at bekæmpe kræft.

World Cancer Research Fund Internationals råd til at forebygge kræft og bekæmpe kræft er:

Anticancer kost er plantebaseret

Både forskning og WCRF peger på at den bedste diæt til at forebygge eller bekæmpe kræft er en overvejende plantebaseret diæt, der omfatter forskellige grøntsager, bær, frugter, nødder, kerner, bønner, bælgfrugter og fuldkorn.

Levende mad som grønsager, bær, urter og frugter indeholder er fyldt med masser af kræftbekæmpende næringsstoffer, bl.a bioflavonoider, de indeholder flere fibre og har mindre fedt. Disse tre elementer arbejder sammen for at støtte dit immun system og hjælpe din krop med at bekæmpe kræft. Man bør vælge økologisk eller biodynamisk grøntsager, bær og frugt, da det indeholder langt flere af de vigtige næringsstoffer end konventionelt dyrket grøntsager, bær og frugt. Desuden vil selv små mængder sprøjtemidler skade kroppen. Sørg for at få mindst 600-1000 gram grøntsager/bær/frugt om dagen, og gerne hovedparten rå. Altså som gnavegrønt, salater, smoothies eller hjemmepressede juices.

Du kan læse hele rapporten fra World Cancer Research Fund her:

https://www.wcrf.org/wp-content/uploads/2021/01/Recommendations.pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4940193

https://www.cancer.dk/forebyg-kraeft/kost-fysisk-aktivitet/fakta-kost-kraeft

https://www.wcrf.org/dietandcancer/contents

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4940193/
https://www.wcrf.org/…/cancer…/data-cancer-frequency-country

https://behandler-guiden.dk/behandling/detox/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *